Hvor Mange Harry Potter Film Er Der

Pixabay, TuendeBede

Der er 8 Harry Potter film i alt, hvor første film blev optaget i 2001 og den sidste film blev optaget i 2011.

Her kommer der en lille fortælling om hver enkelt film:

Harry Potter og De Vises Sten - Harry Potter er en forældreløs dreng som bor ved hans moster, onkel og fætter, efter hans forældre blev dræbt i en ulykke. De behandler Harry som en pestilens og hans værlese er kosteskabet under deres trappe. Harry føler sig anderledes og har svært ved at passe ind, indtil han en dag får besøg af kæmpen Hagrid som tager ham med på troldmandsskolen Hogwarts, hvor Harry får 2 nye bedste venner, Hermione og Ron. Harry har endelig fundet et sted han hører til, men undervejs finder han ud af at hans forældre blev myrdet af en farlig troldmand, Voldmort.

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer - Harry er igen tilbage på Hogwarts, hvor han er begyndt at høre nogle mærkelige stemmer, som siger nogle skræmmende ting, men det er kun ham der kan høre dem. De tre venner begynder at føle at de vokne skjuler noget om Hogwarts fortid, som måske har noget med stemmerne at gøre. Da nogle af eleverne pludselig bliver forstenet, giver de sig i krig med at løse Hogwarts mysterie. 

Harry Potter og Fangen Fra Azkaban - Harry kommer pludselig i stor fare da Sirius Black, manden som dræbte Harrys forældre, er undsluppet fra det ellers ubrydelige fængsel Azkaban. De 3 venner kommer i besiddelse af et magisk kort over Hogwarts, som viser hvor alle lærerne befinder sig på slottet. Den nye lære på skolen virker mystisk og Hermione mistænker ham for at være en varulv. 

Harry Potter og Flammernes Pokal - Hogwarts får besøg af 2 andre magiske skoler, som skal deltage i en sjælden konkurrence , som skolen ikke har deltaget i før. Harry bliver på mystisk vis tilmeldt konkurrencen, på trods af  han er ikke er gammel nok til at deltage. Ron bliver enormt misundelig og de to venner bliver for første gang uvenner, selvom Harry har hårdt brug for sine venner. I forbindelse med konkurrencen, skal skolen også afholde det store julebal, som får vennerne til at indse at alt vil forandre sig når skoleåret er omme. Konkurrencen ender i et tragisk udfald og alle bliver skræmte, da de finder ud den ondeste og mægtigste troldmand Voldemort er vendt tilbage. 

Harry Potter og Fønixordenen - Alt er vendt op og ned for eleverne på Hogwarts og Harry er blevet upopulær i blandt hans kammerater, for hans påstand omkring Voldemorts tilbagevenden. Farlige fanger er endnu engang undsluppet Azkaban og alle er ude efter Harry. Rons far kommer i livsfare og vennerne må skynde sig at redde ham, hvilket ender en duel mellem Harrys beskyttere og Voldemorts dødsgardister. 

Harry Potter og Halvblodsprinsen - De tre venner har med skoleinspektørens Dumbledores hjælp fundet en metode at vinde over Voldemort på, så alle kan leve uden frygt igen men vejen er lang. Skolens nye lære gemmer på hemmeligheder omkring Voldemort som kan hjælpe dem tættere på Voldemors tilintetgørelse. Harry føler sig forrådt da han tror at Malfoy er den ansvarlige for Dumbledores død. 

Harry Potter og Dødsregalierne del 1 - Harry er nu myndig og i endnu større fare for Voldemort og hans tilhængere at hans beskyttere, beslutter sig for at skjule ham i Rons familiehusMen planen går ikke som håbet og de tre venner må nu isolere sig fra omverdenen, i jagen på det finde Horcruxerne der kan svække Voldemorts kræfter. Harry og Hermione bliver tættere og tættere undervejs, som gør Ron vanvittig jaloux, da han er hemmeligt forelsket i Hermione.   

Harry Potter og Dødsregalierne del 2 - Vennerne har nu fundet størstedelen af Horcruxerne som skal destruere Voldemort en gang for alle. De sidste skal findes på Hogwarts, som nu er tæt bevogtet af dødsgardister. Til Harrys glæde opdager han at alle støtter op omkring ham og de er nu klar til at bekæmpe ondskaben sammen. Harry gør sig mentalt klar til hans kamp med Voldemort som kan koste ham livet.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet denne tekst. Hvor du shopper et stort sortiment af Christina Jewelry. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.