Hvor Mange Die Hard Film Er Der?

Pixabay

Der er fem Die Hard-film med Bruce Willis i hovedrollen som den karismatiske politibetjent John McClane, der altid ender i drabelige konflikter.

Især de to første DIe Hard-film, Die Hard og Die Hard 2, er hos mange mænd gået hen og er blevet en fast juletradition, da begge film udspiller sig i julen, hvor John McClane tager kampen op mod forbrydere og terrorister.

Die Hard-filmene - Den fulde liste

  • 1988: Die Hard
  • 1990: Die Hard 2
  • 1995: Die Hard with a Vengeance (Die Hard - Mega Hard på dansk)
  • 2007: Live Free or Die Hard
  • 2013: A Good Day to Die Hard

Den mest ikoniske af de fem Die Hard-film er og bliver den første, hvor Bruce Willis, kommer til Los Angeles for at tilbringe julen med sin kone, Holly, som han er separeret fra. 

Hvad der skulle være begyndt som en hyggelig juleferie med en julefrokost på Hollys arbejde, udvikler sig til en uforglemmelig aften, da en gruppe røvere under dække af at være terrorister tager alle som gidsler - herunder Holly.

Betjenten John McClane forsøger her at befrie gidslerne og redde sin kone, alt imens han bekæmper røverne - barfodet. 

Det er også her, at replikken yippee ki-yay motherf*ucker kommer, samt den legendariske scene, hvor røvernes leder, Hans Gruber, spillet af Alan Richman, til sidst ender med at flyve ud fra Nakatomi Plaza.

Det er også denne film, som Die Hard with a Vengeance spiller videre på, da skurken her, spillet af Jeremy Irons, er Hans Grubers bror, der søger hævn.